Baran Yazgan'dan Kadınlara Özel Müjde: Her Ay Bir Yarım veya Çeyrek Altın

Baran Yazgan'dan Kadınlara Özel Müjde: Her Ay Bir Yarım veya Çeyrek Altın
Kadına yönelik her türlü şiddetin utanç verici bir eylem olduğunu vurgulayan CHP Edirne milletvekili adayı Baran Yazgan, "Kadınlar da hakkını alacak. İstanbul sözleşmesi 1 hafta içinde yürürlüğe girecek. Kadının güvencesi...

Kadına yönelik her türlü şiddetin utanç verici bir eylem olduğunu vurgulayan CHP Edirne milletvekili adayı Baran Yazgan, "Kadınlar da hakkını alacak. İstanbul sözleşmesi 1 hafta içinde yürürlüğe girecek. Kadının güvencesi devlet olacak!" dedi.

CHP'li Yazgan, seçim sonrasında Millet İttifakı'nın kazanması durumunda İstanbul sözleşmesinin 1 hafta içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yoksullukla her zaman tüm güçleriyle mücadele edeceklerini vurgulayan CHP'li Yazgan, sosyal yardımları kesmek yerine artıracaklarını vurguladı:

Bugünün yoksulluğu yöneten düzenini sonlandırmak için şimdi tüm Türkiye'de yoksullukla gerçekten mücadele etme ve yoksulluğu bitirme zamanı. CHP iktidara geldiğinde sosyal yardımlar kesilecek dediler; CHP'li belediyeler sosyal yardımları kesmek bir yana, sosyal yardım alan aile sayısını arttırdı, toplam sosyal yardım tutarlarını 4-5 katına çıkardı.

Daha sonra ise partisinin kadınlara yönelik verdiği teşviklerden bahsetti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların izinli sayılacağını söyleyen Yazgan, şu ifadelerle sözlerini, bitirdi:

Aile Destekleri Sigortası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her ay durumuna göre tam, yarım ya da çeyrek altın tutarında sosyal yardım vereceğiz. Bu yardımları ailedeki kadının hesabına yatıracağız. Devlet okullarındaki çocuklara ücretsiz öğle yemeği, süt ve su vereceğiz. Kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla kreşlerin sayısını artıracağız. Kadınların istihdama katılımı için teşvikler sağlayacağız. Kadın girişimciliğine yönelik özel teşvik paketleri hazırlayacağız. Kamu alımlarını, kadın girişimcileri desteklemek için etkili biçimde kullanacağız. Tarımda çalışan kadınlara sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız. Temel ihtiyaç olan kadın hijyen ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Kadına Yönelik Şiddetle Toplumsal Mücadele Seferberliği başlatacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar izinli olacak.