Başkan Yardımcısı Partiyi Topa Tutup İstifa Etti

Başkan Yardımcısı Partiyi Topa Tutup İstifa Etti
İYİ Parti'nin Yurt dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklamasından sonra, önce "Her şeye he demem, yok öyle bolluk" dedi, ardından partisinden istifa...

İYİ Parti'nin Yurt dışı Türklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Habib Suiçmez, HDP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklamasından sonra, önce "Her şeye he demem, yok öyle bolluk" dedi, ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Suiçmez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti'nin, misyonunu kabul etmeyen 6'lı Masa ile ortaklığını devam ettirilmesini eleştirerek görevinden ve İYİ Parti üyeliğinden istifasını duyurdu.

Suiçmez, istifa açıklamasında HDP'nin "Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz" açıklamasının görselini paylaşarak, "Her şeye he demem yok öyle bolluk …." ifadesini kullandı.

6'lı masa görüşmelerinde, Türkiye'nin geleceği yerine kişisel çıkarların öne çıktığını ve HDP'nin İYİ Parti üzerine gölgesinin net bir şekilde düştüğünü belirten Habib Suiçmez, partinin milliyetçi ilkeleri ve ideallerini temsil etme amacının 6'lı masa tarafından kabul görmediğini açıkladı.

Türk milliyetçiliği çizgisinden taviz vermeden yürüdüğünü söyleyen Suiçmez, bu durumu kabul edemeyeceği için İYİ Parti Türk Dünyası ve yurt dışı Türklerden sorumlu başkan yardımcılığından ve İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.