BBC Kılıçdaroğlu'nu Dünyaya Tanıttı: Adeta Gandi!

BBC Kılıçdaroğlu'nu Dünyaya Tanıttı: Adeta Gandi!
Yayımlanan yeni bir BBC haberinde Kemal Kılıçdaroğlu "yumuşak başlı" bir siyasetçi olarak tanımlandı.  "Tribüne oynayan" ve "güçlü" olarak tanıtılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam zıddı olduğu vurgulandı.Yolsuzluğu...

Yayımlanan yeni bir BBC haberinde Kemal Kılıçdaroğlu "yumuşak başlı" bir siyasetçi olarak tanımlandı.  "Tribüne oynayan" ve "güçlü" olarak tanıtılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tam zıddı olduğu vurgulandı.

Yolsuzluğu Bitiren Lider

Haberde, 2002'de Meclis'e giren Kemal Kılıçdaroğlu'nun deneyimli bir siyasetçi olduğu ve CHP lideri olarak Türkiye'de "saldırıların hedefi haline gelen lider" olduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık CHP liderliği döneminde, partinin "sert mizacını" değiştirdiği ve "ülkedeki bütün renkleri benimsediği" ifade edildi.

Haberde, yedi çocuklu Alevi bir ailenin dördüncü çocuğu olan Kılıçdaroğlu'nun, Sosyal Sigortalar Kurumu müdürü olduğu dönemde yolsuzluğu bitirmesiyle ün kazandığı da belirtilmektedir.

Hem İkna Edici Hem de Tasarruf Eden Lider 

Eski CHP milletvekili Melda Onur ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan istifa ederek CHP'den milletvekili adayı olan Okan Konuralp, Kemal Kılıçdaroğlu hakkında görüşlerini paylaştı.

Melda Onur, Kılıçdaroğlu ile tanıştığında onu evrimsel bir lider olarak gördüğünü belirtti. Hedefine odaklanan Kılıçdaroğlu'nun, aşırı bir sükunetle dinlediğini ve sonunda ikna ettiğini söyledi. Onur ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun doğru olduğuna inandığı konularda son derece kararlı olduğunu vurguladı.

Okan Konuralp ise Kılıçdaroğlu'nun tasarruflu bir lider olduğunu ifade etti ve gereksiz harcamalardan kaçındığını söyledi.

Her Zaman Sakin, Adeta Gandi! 

İsmi açıklanmayan bir CHP partilisi, bazen olayların kendilerini çıldırttığı ve bağırmaktan kaçınamadıkları zamanlarda bile Kemal Kılıçdaroğlu'nun sakinliğini koruduğunu belirtti. Partili, Kılıçdaroğlu'nun bir odaya girdiğinde ayağa kalkıp insanlarla el sıkıştığını, yüz yüze konuştuğunu ve kimsenin sözünü kesmediğini ifade etti.

Bu özellikleri ise Kılıçdaroğlu'nun, Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandi'ye benzetilmesine neden oldu. Hatta öyle ki dünya basınında 'Gandi Kemal' lakabını aldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun diğer muhalefet partilerinin adaylığına ikna edilmesinin aylar aldığı ve kendisinin 'doğal aday' olmadığı belirtildi.

Haberde son olarak Okan Konuralp'in şu ifadelerine yer verildi:

Kılıçdaroğlu'nun ağzından bir kelime bile nefret çıkmadığını duymadım. Birine kızabilir ama sakinliğini korur ve kolayca affeder. Geçmişte kendisine muhalefet eden siyasetçilerle de böyle çalışmıştı.