Belediye Başkanı Taksi Şoförü Oldu

Belediye Başkanı Taksi Şoförü Oldu
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bir günlüğüne taksi şoförü olarak vatandaşla bir araya geldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 'Hepimiz Biriz, Beraberiz' projesi kapsamında farklı meslek gruplarıyla buluşmaya başladı. Taksi şoförü koltuğuna oturan Başkan Sarıkurt, halkın yoğun ilgisi ve merakıyla karşılaştı.

Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan 'Hepimiz Biriz, Beraberiz' projesi kapsamında farklı meslek gruplarıyla ve vatandaşla bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, taksi durağının telefonlarını yanıtladı ve direksiyon başına geçti. Durağı arayarak taksi çağıran vatandaşlar, direksiyon başında Başkan Sarıkurt'u görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler. Vatandaş, uygulamadan memnun olduklarını ve bir belediye başkanının halkla bu denli iç içe olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Yolculukları esnasında Başkan Sarıkurt ile birebir iletişim kurma fırsatı elde eden vatandaş, kent ile ilgili düşüncelerini paylaşırken bir yandan da gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Taksi şoförlüğü yaparak toplumsal hassasiyetlere de yakinen kulak vermeyi amaçladığını belirten Başkan Sarıkurt: "Bir günlüğüne de olsa taksi şoförü olmak benim için de çok güzel bir deneyim oldu. Vatandaşlarımıza hoş bir sürpriz yaparak direksiyon başına geçtim. Yolculuğumuz süresince her biriyle sohbet ettik, kentimizle ilgili öneri ve şikayetlerini dinledim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki her meslek kutsaldır, emek vererek yapılan her işin kıymeti ayrıdır. Bugün direksiyonun başına geçerek bir nebze de olsa taksici esnafımızın hislerini ve düşüncelerini anlama fırsatım oldu. Bunun yanı sıra vatandaşların gözünden Çorlu'ya ve belediyemizin hizmetlerine bakabilme şansı yakaladım. Başkan adaylığı sürecinde şehrimizi hep birlikte yöneteceğimizi söylemiştim. 'Hepimiz Biriz, Beraberiz' projesi de bu fikre yönelik bir çalışma." dedi.