Belediye suyu 1 TL'ye düşürdü

Belediye suyu 1 TL'ye düşürdü
Belediye Meclisi kararıyla Edirne'nin Süloğlu ilçesinde suyun metreküp fiyatı 3,20 liradan 1 liraya düşürüldü.Edirne’nin Süloğlu Belediyesi, suyun metreküp fiyatını 3 lira 20 kuruştan 1 liraya düşürdü. Süloğlu Belediye...

Belediye Meclisi kararıyla Edirne'nin Süloğlu ilçesinde suyun metreküp fiyatı 3,20 liradan 1 liraya düşürüldü.

Edirne’nin Süloğlu Belediyesi, suyun metreküp fiyatını 3 lira 20 kuruştan 1 liraya düşürdü. Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bugünlerde vatandaşların temizlik ve hijyen açısından suyu bol bol kullanabilmeleri için indirim yaptıklarını belirtti.

Vatandaşların akıllı saat uygulamasına geçerek bir metreküp suyu 1 liradan kullanabildiklerini söyleyen Ormankıran, "Suyun metreküp fiyatı 2,50 liraydı. Üzerine eklenen vergilerle 3,20 liraya çıkıyordu. Şu anda 1 liraya düşürdük. Bunun üzerine çok az bir vergi geliyor. Belediye başkanı olarak görevde kaldığım sürece halk bu suyun tonunu 1 liradan içecek ve kullanmaya devam edecek." dedi.

Çeşmeden akan suyun kalitesinin gelen raporlara göre damacana sulara taş çıkarttığını belirten Ormankıran, "Şu anda bizim vatandaşlarımız suyu çeşmelerden içiyor. Gönül rahatlığıyla içiyor." dedi.