Belediyeden kira, gıda ve yakacak yardımı

Belediyeden kira, gıda ve yakacak yardımı
Tüm dünyayı etkisi altında alan Covid-19 salgını ülkemizde de hızla yayılmaya devam ediyor. Havsa Belediyesi, salgınla mücadelede yeni bir aşamaya geçerek, hükümetin aldığı kararları tamamlayıcı nitelikte birtakım sosyal...

Tüm dünyayı etkisi altında alan Covid-19 salgını ülkemizde de hızla yayılmaya devam ediyor. Havsa Belediyesi, salgınla mücadelede yeni bir aşamaya geçerek, hükümetin aldığı kararları tamamlayıcı nitelikte birtakım sosyal ve ekonomik ek kararlar aldı. Havsa Belediyesi; 100 haneye alışveriş çeki yardımı (Nisan ayı boyunca her hafta), 100 haneye gıda paketi, 100 haneye yakacak yardımı, belediye kiracılarına 1 aylık kira muafiyeti, özel mülk kiracılarına 1 aylık 500 TL'ye kadar kira yardımı yapacak.

Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan; Sosyal Yardımlaşma Vakfı vasıtasıyla sosyal yardım alamayan, çalışamadığı için mağdur olan vatandaşlara, Nisan ayı boyunca ilk etapta 100 aileye 100'er liralık yardım çeki ve yine 100 aileye 100 koli gıda yardımında bulunacaklarını söyledi. Başkan Balkan, verilecek yardım çeklerinin, aynı zamanda Havsalı esnafa destek olabilmek adına yalnızca Havsa'daki esnaflarda (bakkal- market, manav ve kasaplarda) geçerli olacağını kaydetti. Ayrıca odun ve kömür alamayan vatandaşlar için de bu hafta içinde bin çuval yakacak yardımıcı yapacaklarını söyleyen Balkan, Havsa esnafı için aldıkları ek yardım kararlarını da açıkladı. Tedbirler kapsamında dükkanı kapatılan belediye kiracıları ile özel mülklerde kiracı olan esnaflar için kira yardımında bulunulacak. Havsa Belediyesi kiracılarından Nisan ayı kirası alınmayacak, özel mülklerde kiracı olanlardan ise Nisan ayı kiralarının 500 TL'ye kadarki kısmı, başvurulması ve ihtiyaç sahibi olunması durumunda Havsa Belediyesi tarafından karşılanacak.

Yardımlara başvurmak için telefon numaraları: 0284 336 10 09 - 0553 338 47 00 - 0543 433 38 10