Biga Peynir Tatlısı Coğrafi İşaret Aldı

Biga Peynir Tatlısı Coğrafi İşaret Aldı
Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, Biga peynir tatlısının coğrafi işaret tescilinin yapılmasından dolayı memnun olunduğu belirtildi.Bu tatlının...

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, Biga peynir tatlısının coğrafi işaret tescilinin yapılmasından dolayı memnun olunduğu belirtildi.

Bu tatlının mahreç işaretinin tescilinin, Biga'nın en önemli gastronomi ve ekonomik değerlerinden olan peynir tatlısının markalaşması ve korunması açısından çok büyük önem arz ettiğini kaydeden Doğan, şöyle konuştu:

"Coğrafi işaret tescili, bu lezzetin ilelebet korunmasını sağlayacak ve Biga peynir tatlısının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha kolay yaygınlaşmasını, üreticilerimizin elde edeceği kazancın artmasını da sağlayacak. Odamızca gerçekleştirilen tüm bu çalışmalarla hedefimiz, Biga'mızın değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktır. Coğrafi işaretler, ürünün korunmasının yanı sıra ürüne dinamik pazarlama gücü katmakta, tarımsal çeşitliliği artırmakta, kırsal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Böylelikle geleneksel ürünler aslına uygun bir şekilde sonraki nesillere de ulaştırılmaktadır. Niteliklerini kaybetmeden ürünlerin sürdürülebilirliği de sağlanmaktadır."