Bir AB Ülkesi Daha Bayraktar TB2 Aldığını Duyurdu! İşte O Ülke

Bir AB Ülkesi Daha Bayraktar TB2 Aldığını Duyurdu! İşte O Ülke
Romanya Milli Savunma Bakanlığı, Baykar Makina'ya Bayraktar TB2 İHA alımı ihalesi verdi. Bu, son zamanlarda yayınlanan sözleşmelerde belirtildi. Anlaşmanın değeri 231 milyon dolar ve ülke parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor....

Romanya Milli Savunma Bakanlığı, Baykar Makina'ya Bayraktar TB2 İHA alımı ihalesi verdi. Bu, son zamanlarda yayınlanan sözleşmelerde belirtildi. Anlaşmanın değeri 231 milyon dolar ve ülke parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor. 18 dron ve yer kontrol istasyonu içeren üç dron sisteminin satın alınmasını üstleniyor. Romanya'nın Türk Bayraktar TB2'yi satın alma niyeti ilk olarak Eylül 2022'de açıklanmıştı.

bir-ab-ulkesi-daha-bayraktar-tb2-aldigini-duyurdu-iste-o-ulke

Romanya, Bayraktar TB2 İHA aracını 231 milyon dolara aldı

İHA'lar, ilk lojistik destek paketi ve özel eğitim ekipmanı ile birlikte geliyor. O sırada Savunma Bakanlığı, anlaşmanın NATO'nun savunma planlama sürecinin bir parçası olarak uygulandığını belirtmişti. Bu satın almalar, Romanya ordusunun kuvvetlerine ve komutanlıklarına yeni, askeri teçhizat ve silah sistemleri sağlamayı amaçlayan 2040 yılına kadar Romanya Askeri dönüşümünün bir parçası olarak ortaya konan emellere katkıda bulunmayı amaçlıyor.

[embed]

Satın alınacak İHA sistemleri, Romanya Kara Kuvvetleri'ne yönelik oluyor. Geçtiğimiz günlerde Polonya, ikinci parti Bayraktar TB2 İHA'larını teslim aldı. Teslimat setinde 6 dron, 3 mobil kontrol direği ve tanıma sensörleri vardı. Bu yılın Şubat ayı başında Ukrayna, Bayraktar insansız hava araçlarının işletilmesi için eğitim ve test merkezinin yerini belirledi.

bir-ab-ulkesi-daha-bayraktar-tb2-aldigini-duyurdu-iste-o-ulke

Ukrayna Savunma Bakanlığı, yerli yatırımcılar ve ilgili taraflarla birlikte seçildiğini bildirdi. Merkez, ekipmana bakım, onarım ve hatta modernizasyon yapıyor. Baykar insansız hava araçlarının işletilmesinde görev alan personele de eğitim veriliyor. Araziyi kullanıma aktarmak ve hava sahasının daha fazla ortak kullanımına ilişkin sorunları çözmek için bir yol haritası projesi halihazırda geliştirildi. Ukrayna Hükümeti, 2025 yılında Ukrayna'daki Türk İHA fabrikasında lansmanı ve ilk üretimi öngörüyor.