Bisikletliler 4. Balkan Turunda

Bisikletliler 4. Balkan Turunda
Geçmiş yıllarda bisikletleri ile 3 defada bütün Balkan ülkelerini gezen 4 kişilik bisiklet ekibi, bu kez iki ülkeyle sınırladıkları tura başladılar.

Geçmiş yıllarda bisikletleri ile 3 defada bütün Balkan ülkelerini gezen 4 kişilik bisiklet ekibi, bu kez iki ülkeyle sınırladıkları tura başladılar. Edirne Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu sözcüsü İsmail Demiray'ın da içinde olduğu Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) üyeleri 4. kez Balkan turuna çıktı.

"Tuna Turu" olarak adlandırdıkları ve sadece Romanya ve Bulgaristan ülkelerinde Tuna Nehri boylarında yapacakları geziye; İsmail Demiray ile birlikte Cemil Bürcü, Ünal Kant başladı. Hafta sonu üniversite sınavlarına girecek olan Ahmet Tabakoğlu ise sınav sonrası tura katıldı.

Edirne'den başlayan tur Bulgaristan içinden Tuna boylarına gitmekle devam edecek. Devamında Romanya'da yine Tuna kıyısı boyunca devam ederek son bulacak.

Tuna boylarındaki Türk yerleşim yerlerinin öncelikle gezileceğini belirten bisikletliler, gezinin aynı zamanda iki ülkedeki kırsal yaşamın izlerini incelemeyi amaçladıklarını belirttiler. Ülkemiz Bulgaristan göçmenlerinin geldikleri yerlerden olan Deliorman yöresindeki yerleşim yerlerinde detaylı incelemelerde bulunacaklar. Tuna kıyılarında yaşam ile bu bölgelerden ülkemize göç edenlerin bağını kurmayı da hedefleri arasına koyan bisikletliler bol bol fotoğraf ve anı paylaşarak ülkeler arası kültürel ortaklığa da katkıda bulunacaklarına inandıklarını söylediler.

Bisikletin kültür ve inceleme gezileri için en yarayışlı araç olduğunu belirten bisikletliler edindikleri izlenimleri ve deneyimleri, döndüklerinde kentin bisikletseverleri ile paylaşmayı da bir görev olarak kendilerinde gördüklerini sözlerine eklediler. EJH