"Bu Festival Çok Daha Renkli Olacak"

"Bu Festival Çok Daha Renkli Olacak"
23. Enez Av ve Balık Festivali, 21-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, festivalin daha önceki yıllara göre çok daha renkli olacağını belirtti.

Edirne'nin Enez ilçesinde gerçekleştirilecek olan 23. Enez Av ve Balık Festivali'nin tarihi belli oldu. Kurum ve kuruluşların amir ve memurları, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve esnafların katılımlarıyla gerçekleşen istişare toplantıları sonucu festivalin seyri belli olmaya başladı.

21-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde su sporları, trap atışları, bilimsel paneller, folklor gösterileri, okçuluk yarışması, açık arttırma gibi birçok faaliyet düzenlenecek. Festivalde sahne alacak sanatçılar Bengü, Buray Esra Sezer ve Sevtuğ Kasapbaşoğlu olarak belirlendi.

Festival öncesinde Enez Belediyesi çevre düzenleme faaliyetlerini hızlandırdı. Cumhuriyet Meydanı ve Enez minibüs garajı arasında kalan yol komple parke taş ile kaplandı. Yenileme çalışmaları devam eden kaldırımlarda Enez Belediyesine ait Beton Santrali ve Beton Ürünleri Fabrikasında üretilen yeşil ve kırmızı renkli kaldırım taşları kullanılıyor. İlçe merkezinde ve sahil kesimde yol ve kaldırım çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Enez Kalesi önüne flamingo ve balık figürlü ışıklı havuzun yapımı tamamlandı. İlçe girişinde minibüs garajı ile Orman İşletme Şefliğinin arasına bakraçla su taşıyan kadın heykeli yapıldı.

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Av ve Balık Festivali'nin Enez'in tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, uzun bir aradan sonra festivalin tekrar gerçekleştirilecek olmasından onur duyduğunu ifade etti. Önceki yıllara göre çok daha renkli bir festival gerçekleşeceğini belirten Belediye Başkanı Bostancı, çevre illerdeki ve ilçedeki vatandaşları festivalde görmekten memnuniyet duyacağını söyledi. EJH