Bu sene engellilere bayram ikramiyesi müjdesi! Kimler ikramiye alacak? 

Bu sene engellilere bayram ikramiyesi müjdesi! Kimler ikramiye alacak? 
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yürütülen bayram ikramiyesi avantajlarından kimlerin faydalanacakları da kesinleşmeye başladı. Başkan Erdoğan tarafından yürütülen kampanyanın olanakları dahilinde kişiler en iyiden yararlanma...

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yürütülen bayram ikramiyesi avantajlarından kimlerin faydalanacakları da kesinleşmeye başladı. Başkan Erdoğan tarafından yürütülen kampanyanın olanakları dahilinde kişiler en iyiden yararlanma fırsatına sahip oluyorlar. Başkan Erdoğan tarafından engelli vatandaşlara dahil henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bu sene de engellilere maalesef bayram ikramiyesinin verilmemesi bekleniyor.

Bayram İkramiyesi Engellilere Yok!

Bayram ikramiyesi günümüzde emeklilere, şeref aylığı alanlara, ölüm aylığı alan kişilere, şehit ve gazi yakınlarına verilen bir maaş ikramiyesidir. Dolayısıyla bu ikramiye hakkında engellilere sunulan bir ikramiye türü bulunmuyor. Bu sebepten ötürü engelli bireyler bu imkanlardan faydalanamayarak bayramlarda ikramiye tutarlarından yararlanamıyorlar.

Ancak son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu hakkındaki şikayetlere tepkisiz kalmayarak bu konu üzerinde iyileştirmelerin yapılacağının sinyalini verdi. Bu aşamada farklı ödemelerin de son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıktığını rahatlıkla ifade edebiliriz. Peki, bu tarz ödemelerin miktarı ne kadar olacak? İşte merak edilen ayrıntıların tamamı!

1100 TL’den 1500 TL Olacak!

2022 yılı itibariyle Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri günümüzde 1100 TL olarak belirlenmiş durumdadır. Kişiler ikramiyelerini her bayram öncesi alabilme ayrıcalığına sahip oluyor. Yılda 2 kez ikramiye alan kişilerin gelecek günlerde 2023 yılı itibariyle 1500 TL oranında ikramiye alması bekleniyor. Başkan Erdoğan gözetiminde gerçekleşecek olan yeni kabine toplantısıyla beraber engelli aylıklarına da yapılandırma yapılması gündemde olan haberler arasında bulunuyor. Başkan Erdoğan’ın ay sonuna kadar kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Engelli bireylere özel olanaklar dahilinde sunulacak olan ÖTV vergisi indirim oranının da yakın bir zamanda %25 oranında artırılması bekleniyor. Engelli bireyler son günlerde diğer özel durumlu kişiler gibi bayram ikramiyelerinden yararlanmayı talep ediyorlar. Bayram ikramiyesinden yararlanmayı talep eden engellilere dönük hizmet olanaklarının her geçen gün geliştirilmesi ve artırılması beklenen bir gerçektir. Başkan Erdoğan’ın bu konuyla ilgili yeni açıklamalar yapması beklenen gelişmeler arasında ilk sırada yer alıyor.