Büyük Bayanlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Edirne'de Başladı

Büyük Bayanlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Edirne'de Başladı
Büyük Bayanlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası başladı. Edirne’de gerçekleştirilen Serbest Güreş Türkiye Şampiyonasına 107 sporcu katılıyor.

Açılış seremonisi ile başlayan şampiyonada ilk gün 43 sporcu mindere çıktı. Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleştirilen şampiyona 2 gün sürecek. 8 farklı kategoride gerçekleştirilen şampiyonaya başta Diyarbakır ve Siirt gibi iller olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasından katılım var.

Açılış seremonisinde konuşan Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak, "Büyük Bayanlar Güreş Türkiye Şampiyonasında ter döken bu pırıl pırıl gençlerimiz gibi ülkemize ve toplumumuza yararlı örnek sporcuların yetişmesi için bir çok çalışma yürütmektedir." dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Fidan, "Bu şampiyona, Rio 2016 olimpiyatları öncesi iyi bir hazırlık dönemi olacaktır ve gerekli vizeler alınacaktır." ifadelerini kullandı.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç ise Edirne gibi tarihi bir şehirde güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Şampiyonaya hazır olduklarını belirten Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı ve Güreş İl Temsilcisi Önder Yücel, Edirne'yi temsil ettiklerini belirterek, "İnşallah dereceler alacağız." dedi.