180 Bin 84 Yapı İçin Risk Tespit Çalışmaları Yapıldı

180 Bin 84 Yapı İçin Risk Tespit Çalışmaları Yapıldı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 180 bin 84 yapı için veri toplandığını açıkladıçAfet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilerle buluşan Başkan Yüce, Sakarya'da süren depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarına...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 180 bin 84 yapı için veri toplandığını açıkladıç

Afet Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilerle buluşan Başkan Yüce, Sakarya'da süren depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Güneşler Afet Yönetimi ve Eğitim Merkezinin, afet bilincinin üst düzeye çıkarılması konusunda Sakarya'ya çok faydası olacağını kaydeden Yüce, "Sakarya'mızın afet, özellikle de deprem potansiyelini göz önünde bulundurarak, 9 Kasım 2020 tarih ve 8/472 sayılı Meclis Kararı ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığımızı kurduk. Bununla birlikte tüm ilimizi kapsayacak şekilde Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırladık. Dört kat ve üstü ile olası riskli yapıların dönüşümünü ve yenilenmesini sağlamak amacıyla yönlendirici imar plan notu hükümlerini hazırladık." dedi.

Sakarya genelinde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ile rezerv alan çalışmalarının devam ettiğini aktaran Yüce, Adapazarı ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki yüksek katlı mevcut yapıya yönelik kentsel dönüşüm proje çalışması ve maliklerle görüşmelerin sürdüğünü belirtti.