200 Saatlik Kamera Kayıtları İncelendi, Gasp Çetesi Çökertildi

200 Saatlik Kamera Kayıtları İncelendi, Gasp Çetesi Çökertildi
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Gebze'de park halindeki bir otomobilden 310 bin TL'nin çalınması üzerine çalışma başlattı.Toplamda 2.5 aylık bir...

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Gebze'de park halindeki bir otomobilden 310 bin TL'nin çalınması üzerine çalışma başlattı.

Toplamda 2.5 aylık bir çalışmada 200 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen güvenlik ekipleri, E.P., Ö.P., B.P., M.Y., E.P. ve D.P. isimli şüphelileri tespit etti.

Çalıntı araç ve plaka kullanarak hırsızlık ve gasp suçu işledikleri tespit edilen şüphelilerin yakalanması için İstanbul ve Ankara'da operasyon düzenleyen ekipler 6 zanlıyı yakaladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların yanı sıra operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca da ele geçirildi.

Bankadan çıkan vatandaşları takip eden ve gasp eden şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesi'ne sevk edildi. E.P., Ö.P., B.P. ve M.Y. isimli şahısların tutuklanmasına karar verilirken, E.P.'ye 6 ay ev hapsi verildi ve D.P. ise adli kontrol şartıyla salındı.

İlk Suçları Değilmiş! 

Söz konusu şüphelilerin İstanbul'un Esenyurt ve Başakşehir ilçelerinde 90 bin euro ve 4 bin TL gasp ettikleri, yağma olayın karıştıkları, geçmiş yıllarda da 2.5 milyon TL'lik gasp ve 6 oto hırsızlık suçu işledikleri tespit edildi.

Ayrıca şüphelilerin birçok dosyadan arandığı ve çok sayıda suç kaydı bulundukları da kaydedildi.