Balıkesir'in Kuzuları Küpelerle Ayrıştırılıyor

Balıkesir'in Kuzuları Küpelerle Ayrıştırılıyor
Balıkesir'in kuzuları onlara daha önce takılan barkotlu küpelerle ayırt edilerek tüketiciye sunulmaktadır. Tescilli kuzular olarak adlandırılan Balıkesir'de üretilen kuzular, etin kalitesi, lezzeti ve hastalık direnci gibi özelliklerinin...

Balıkesir'in kuzuları onlara daha önce takılan barkotlu küpelerle ayırt edilerek tüketiciye sunulmaktadır. Tescilli kuzular olarak adlandırılan Balıkesir'de üretilen kuzular, etin kalitesi, lezzeti ve hastalık direnci gibi özelliklerinin bir arada bulunması, ince kuyruk yapısı nedeniyle kas arası ile kas içi yağlanmanın makul seviyede olmasından dolayı piyasada tercih ediliyor.

2018 yılında yapılan Balıkesir kuzu eti için kuzular merinos ve kıvırcık melezi koyunlardan elde edilmektedir. Bir yıl içerisinde 1 milyon 200 bin baş üretilen Balıkesir kuzusunun diğerlerinden ayırt edilebilmesi için kesilen kuzuya barkotlu küpeler takılmaktadır. Türkiye'nin pek çok yerine gönderilen Balıkesir kuzuları, barkot sayesinde diğerlerinden ayırt edilerek takip işlemleri yapılabiliyor.