Bilecik'te Unutulan Meslek Tekrar Canlandırılıyor: Çömlekçilik Kursu Açıldı

Bilecik'te Unutulan Meslek Tekrar Canlandırılıyor: Çömlekçilik Kursu Açıldı
Pazaryeri Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen 'Çamurun Sanata Dönüşüm Yolculuğu Projesi' kursuna 30 kişi kayıt yaptırdı.Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatoş Karaca Beler,...

Pazaryeri Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi tarafından yürütülen 'Çamurun Sanata Dönüşüm Yolculuğu Projesi' kursuna 30 kişi kayıt yaptırdı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fatoş Karaca Beler, kursun tanıtımı adına gerçekleştirilen etkinlikte, Gümüşdere ve Kınık köylerinde, önceki yıllara kıyasla yaygın bir şekilde bu mesleğin yapıldığını söyledi.

Zamanla yöre halkının geçim kaynaklarından biri haline gelen bu mesleğin unutulmaya başladığını belirten Beler, şunları kaydetti:

Kınık ve çevresinde çıkan sarı renkli demir oksit bileşenli toprak, seramik sanatında son derece kıymetli bir çamur olarak tanınır. Bu kıymetli nadir bulunan çamur ile yapılan mutfak eşyaları hem kıymetli hem de sağlığa yararlıdır. Bunun yanında çamur ile ilgilenmenin insan psikolojisine sağladığı faydalar da pek çoktur. Kısacası insan ruhuna da çok iyi gelmektedir. Gelecek nesillere taşımak için başlattığımız projemiz gereği önce ilçemizin daire amirlerine tanıtım yapıyoruz. Böylece yöremizin derin tarihi kökleri olan seramik sanatına dikkatleri çekip farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Sivil toplum örgütlerimizi de kurumumuza bekliyoruz.

Çalışma ve Kurslar Devam Edecek 

Öte yandan Beler, tanıtım çalışmaları ve kursların devam edeceğini de sözlerine ekledi. Daha sonra ise tezgah başına geçen Kaymakam Ferhat Altay ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin birlikte çömlek yaptı.

Programa ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Jandarma Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş Recep Kuş, Emniyet Amir Vekili Emrah Turan, çömlek ustaları ve kursiyerler katıldı.