Cennet Vadisi'nde Lavanta Hasadı Başladı

Cennet Vadisi'nde Lavanta Hasadı Başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Cennet Vadisi'ndeki lavanta tarlasında hasat yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi amacıyla projelendirilen lavanta bahçesinde hasada başlandığı ifade edildi.

Mor rengiyle görsel şölen oluşturan lavantaların uzman ellerde işlenerek şifalı ürünlere dönüştüğü belirtilen açıklamada, ülkenin dört bir yanından bölgeye gelenlerin bahçelerde fotoğraf çektirdiği kaydedildi.

Açıklamada, vadinin bazı bölgelerindeki yetiştirilen arıların zengin görüntü oluşturduğu söylenerek, lavantaların arasında uçuşan kelebeklerin de fotoğraf almak isteyen fotoğrafçıların karelerini süslediği belirtildi.

Belediyenin iştiraki FİDAN A.Ş ve SERA A.Ş'de görevli uzman ekipler tarafından toplanan lavantaların sabun, soğuk sıkım yağlar ve esansların üretiminde kullanıldığı bilgisi verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir tohumun yeşermesi, tarlada ürüne dönüşmesi ve vatandaşlara ürün olarak sunulması için yoğun mesai harcıyoruz. Cennet Vadisi'nde ürettiğimiz adaçayı, kuşburnu, defne, biberiye, kekik, ıhlamur ve lavanta gibi doğanın mucizeleri ekiplerimizce işlenerek şifalı ürünlere dönüşüyor. Tıbbi ve aromatik bitki konusunda dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip Cennet Vadisi Sakarya için üretmeye, şehrimize değer katmaya devam ediyor."