Çocuklara Kitap Okumayı Sevdiren Kütüphane! Üstelik Her Şey Atık Malzemelerden

Çocuklara Kitap Okumayı Sevdiren Kütüphane! Üstelik Her Şey Atık Malzemelerden
Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Ozanlar Şehit Mustafa Özen İlkokulu'nun bir bölümünde, geçtiğimiz yıl, Sıfır Atık projesi başlatılmıştı. Proje kapsamında öğretmen ve veliler, toplanan atık malzemelerden bir kütüphane...

Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Ozanlar Şehit Mustafa Özen İlkokulu'nun bir bölümünde, geçtiğimiz yıl, Sıfır Atık projesi başlatılmıştı. Proje kapsamında öğretmen ve veliler, toplanan atık malzemelerden bir kütüphane oluşturdu.

Plastik şişe kapaklarından perde, limon kasalarından raf ve eski okul sıralarından masa yapan ekip, aynı zamanda sandalyelerin yanı sıra duvardaki renkli çizimlerle öğrencilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Öğrencilerin okuma saatini ilgiyle beklemesine neden olan kütüphane hakkında Okul Müdürü Elif Ulu, çocuklarda çevre bilinci oluşturmak adına bir çalışma yaptıklarını söylediler.

Ayrıca öğrencilerin bu durumdan memnun olduklarını aktararak şunları kaydetti:

Kütüphaneye gelmek için sürekli sıraya giriyor, burayı merak ediyorlar. Onların günlük hayatında da bilinç oluştu, benim için önemli olan da bu. 'Müdürüm, elimdeki bu malzemelerle ne yapabilirim?' diye soruyorlar. Evde de sınıfta da atık malzemelerin nasıl kullanılır hale getirileceğiyle ilgili de bilinç oluşturduk.

Öte yandan Müdür Yardımcısı Erdal Duman da öğrencilere okuma alışkanlığı ve çevre bilinci kazandırmayı amaçladıklarını söyleyerek şunları aktardı:

Çocuklarımız burada daha sıcak bir ortam buluyor. Kitap okumayı seviyor ve burada bulunmaktan hoşlanıyor. Bu da bizim için son derece önemli. Öğrenciler buraya gelmeye bayılıyorlar, burada olmayı çok seviyorlar. Okuma saatlerinde sınıfları sırayla alarak öğrencilerin buradan faydalanmasını sağlıyoruz.