Cumhurbaşkanı'na Hakaretten 5 Şüpheliye 4 Yıl Hapis İstemi!

Cumhurbaşkanı'na Hakaretten 5 Şüpheliye 4 Yıl Hapis İstemi!
Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de oynana Fenerbahçe-Ümraniyespor maçı öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 5 şüpheli hakkında karara yaklaşıldı.Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından...

Geçtiğimiz yıl Kadıköy'de oynana Fenerbahçe-Ümraniyespor maçı öncesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen 5 şüpheli hakkında karara yaklaşıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 8 Ağustos 2022'de bir grup taraftar, Cumhurbaşkanı'na yönelik küfürlü sözlerle tezahüratta bulundu. Söz konusu tezahüratlara yönelik görüntülerin bazı haber sitelerinde yayımlanmasının ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Suça konu olan videoyu çeken şüphelilerden biri olan Berkan O.'nun, bu videoyu sosyal medya hesabından da paylaştığı aktarılan iddianamede, 5 şüphelinin Kadıköy Osmanağa Mahallesi Ziya Bey Sokak'taki bir restoranın içinde ve önünde, Cumhurbaşkanı'na hakaret içerikli tezahüratta bulundukları kaydedildi.

Şüpheli Berkan O. ise ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve videoyu paylaşma sebebinin taraftarların ve ortamın ambiyansını göstermek olduğunu belirtti.

Şüphelilerden Biri Polis Memuru

Öte yandan şüphelilerden İsa C.'nin polis memuru olduğu, olay günü alkollü olduğu ve yoldan geçen taraftarların Fenerbahçe lehine, diğer takımların da aleyhine tezahüratlar yaptığını söyledi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik herhangi bir hakaret içerikli tezahürat yapmadığını savundu.

4 Yıl 8 Aya Varan Hapis Cezası

İddianamede dosyaya giren ve görüntülerle kanıtlanan suça dair, 5 şüphelinin, 'Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret' suçu işlediğine karar verildi. Şüphelilerin ise ayrı ayrı 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası alınması istendi.