Eski Bursa Valisi Harput ve 36 Sanık FETÖ Davasında Tekrar Yargılanıyor

Eski Bursa Valisi Harput ve 36 Sanık FETÖ Davasında Tekrar Yargılanıyor
İstinaf mahkemesince haklarında verilen hükmü bozan Yargıtay, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında olduğu 2'si firarı 37 sanığı yeniden yargılamaya devam ediyor.Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen...

İstinaf mahkemesince haklarında verilen hükmü bozan Yargıtay, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da aralarında olduğu 2'si firarı 37 sanığı yeniden yargılamaya devam ediyor.

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmada, eski Bursa Valisi Harput, tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları da yer aldı.

Esasa ilişkin savunmaların alınmasıyla devam edilen duruşmada Harput, iddiaların 17-25 Aralık 2013 öncesine ait olduğunu söyleyerek bir kumpasla karşı karşıya olduklarını belirtti.

40 yılı aşkın süredir devlete hizmet ettiklerini belirten Harput, 'ben 5 yıl süren İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevimi tamamlayıp Bursa Valiliğine atanıncaya kadar devletin saygın bir bürokratı olarak görev yapacağım, ondan sonra Bursa Valiliğimle beraber 60 yaşından sonra silahlı terör örgütü üyesi olarak aynı devlete ihanet edeceğim. İnanıyorum ki bu vahim yanlış yüksek heyetiniz tarafından görülecek ve düzeltilecek, böylece yıllarca süren maddi ve manevi acılar sona erecek' dedi.

Haklarındaki iddiaların doğru olmadığını ileri süren Harput, 'hukuki açıdan değerlendirildiğinde ben hangi tarihteki hangi somut delillerle silahlı terör örgütü üyesi olmakla cezalandırılacağım?' ifadelerini sözlerine ekledi.

Öte yandan diğer sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti ise ara kararını açıklayarak 2 firari sanığın hakkındaki yakalama emrinin devamına, bazı sanık ve avukatlar ile Cumhurbaşkanlığı vekilinin davaya katılma talebinin reddine hükmetti.

Son olarak duruşma, Ocak ayına ertelendi.