Hırsızlık Çetesi Çökertildi! 41 Kişiden 36'sı Tutuklandı

Hırsızlık Çetesi Çökertildi! 41 Kişiden 36'sı Tutuklandı
Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli'nde farklı tarihlerde evden hırsızlık yapılması üzerine harekete geçti.Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takipten sonra ekipler, hırsızlık...

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, Kocaeli'nde farklı tarihlerde evden hırsızlık yapılması üzerine harekete geçti.

Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takipten sonra ekipler, hırsızlık olaylarını bir şebekenin yaptığını belirledi.

Ekipler tarafından Kocaeli, İstanbul ve Kayseri'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda 25'i kadın 41 şahıs yakalandı.

Öte yandan aranan 14 kişinin ise daha önce işledikleri çeşitli suçlar sebebi ile cezaevinde olduğu tespit edildi.

Operasyonlarda, Kocaeli, İstanbul, Samsun ve Bursa'da 35 evden çalındığı tespit edilen yaklaşık 8 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyası ile 3 ruhsatsız pompalı tüfek, 2'si kurusıkı olmak üzere 4 ruhsatsız tabanca, 169 çeşitli ebatlarda fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin ikişerli ya da üçerli gruplar halinde dolaştıkları ve kilitlenmeyen kapıları özel aparatlarla açarak evlere girdikleri belirlendi.

Evleri dağıtmadan sadece para veya altın arayan zanlıların, hırsızlık yaptıktan sonra iz bırakmadan dışarı çıktıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 41 şahıs, adliyeye sevk edildi. Hırsızlık şebekesindeki bazı kadınların, kucaklarında bebekleriyle polis araçlarına bindikleri görüldü.

Savcılık sorgusu tamamlanan zanlılardan 36'sı çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.