İmar Planlarını Mahkeme İptal Etti! Validebağ Korusu'na Dokunulmayacak

İmar Planlarını Mahkeme İptal Etti! Validebağ Korusu'na Dokunulmayacak
30 Kasım 2022 tarihinde imar planları ve millet bahçesi projesi için görülen iki ayrı davanın ardından mahkeme, verdiği kararı açıkladı.İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu için çıkartılan imar planlarını ve millet...

30 Kasım 2022 tarihinde imar planları ve millet bahçesi projesi için görülen iki ayrı davanın ardından mahkeme, verdiği kararı açıkladı.

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu için çıkartılan imar planlarını ve millet bahçesi projesini oy birliği ile iptal ettiğini duyurdu.

Koru için çıkartılan koruma odaklı imar planlarının, korunması gereken alanın tahribatına neden olacağının anlaşıldığı bildirilen kararda, 'Dava konusu planlarda şehircilik ilkelerine, planlama esasları ve tekniklerine, kamu yararına ve hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır' denildi.

Öte yandan mahkeme, millet bahçesi peyzaj projesinin uygulanması durumunda, Validebağ Korusu'nun orman, doğal yeşil alan ve koruma alanı vasıflarını kaybedeceğini vurguladı. Bu nedenle de imar kararı oy birliği ile iptal edildi.