Kaçak Yılbaşı Ağacı Kesimlerinin Önlenmesi İçin Devriyeler Artırıldı

Kaçak Yılbaşı Ağacı Kesimlerinin Önlenmesi İçin Devriyeler Artırıldı
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yılbaşına sayılı günler kala denetimlerini artırdığını duyurdu.Müdürlükten yapılan açıklamaya göre ekipler, ormanlarda usulsüz bir şekilde kesilen çam, göknar, sedir ve ladin...

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yılbaşına sayılı günler kala denetimlerini artırdığını duyurdu.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre ekipler, ormanlarda usulsüz bir şekilde kesilen çam, göknar, sedir ve ladin ağaçları için koruma tedbirleri aldı.

Alınan tedbirler kapsamında özellikle bu ağaçların bulunduğu bölgelerdeki koruma ekiplerinin devriye aralıkları artırıldı ve kontroller sıkılaştırıldı.

Yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girilmesini teşvik etmek amacıyla, Yenişehir Orman Fidanlığı tarafından yetiştirilen değişik boy ve yaşlarda ladin fidanları satışa sunuldu.

Kurumumuzca alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşlarımızı fidan dikmeye teşvik için bölge müdürlüğümüzce yeni yıl öncesi değişik türlerde ücretsiz fidan dağıtımı yapılacaktır. Bilindiği gibi ormanlarımız anayasa ile koruma altındadır. Ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlar olarak 7-24 görev yapmaktayız. 6831 sayılı Orman Kanunun 14. maddesi ile devlet ormanlarından izinsiz ağaç kesmek yasaklanmıştır. Aynı kanunun 91. maddesinde göre devlet ormanlarından izinsiz ağaç kesenler ve/veya ağaçların hayatiyetini kaybettirenler üç aydan beş yıla kadar hapis cezası ve bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Temennimiz, ortak mirasımız olan orman alanlarımızın ve genç fidanlarımızın zarar görmemesidir. Bu sebeple yeşil vatanımıza zarar veren alışkanlıklarımızın değiştirilmesi yönünde kurum olarak her türlü tedbiri alarak çalışmalar yürütmekteyiz.