Kiraz Deresi'ni Kirleten Firmaya Faaliyetten Men Kararı!

Kiraz Deresi'ni Kirleten Firmaya Faaliyetten Men Kararı!
Geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz üzere, Kocaeli Kartepe'deki Kiraz Deresi, kirlik nedeniyle renk değişikliğine uğramıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklamaya konu olan renk değişikliği hakkında AFAD ekipleriyle...

Geçtiğimiz günlerde bildirdiğimiz üzere, Kocaeli Kartepe'deki Kiraz Deresi, kirlik nedeniyle renk değişikliğine uğramıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı açıklamaya konu olan renk değişikliği hakkında AFAD ekipleriyle birlikte incelemelerin başlatıldığı duyurulmuştu.

Yapılan açıklamada, bu yılın son toplantısını gerçekleştiren belediye encümeni, kirliliğe yol açan firmayla görüşme yaptığını duyurdu. Kamuoyunun tepki vermesine neden olan kirlilik olayının cezasız kalmadığı aktarılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

Gayri Sıhhi Müesseseleri İnceleme Kurulu, çevre kirliliğine sebebiyet veren firma hakkında gerekli çevresel tedbirler ve tedbirlerin alındığına dair Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden uygunluk görüşü alınıncaya kadar faaliyetten men kararı alınabilmesi için dosyayı belediye encümenine sevk etti. Encümende alınan kararla söz konusu firmaya faaliyetten men cezası verildi. Firmaya yapılacak tebligatın ardından firma mühürlenecek ve faaliyetten men edilecek.

1 Milyon 500 Bin TL'lik Ceza! 

Derenin İzmit Körfezi ile buluştuğu Başiskele ilçesinin Vezirçiftliği Mahallesi'nde başlatılan incelemelerde, bölgede metal yiyecek ve içecek kutusu üretimi yapan firmanın su kirliliğine neden olduğu belirlenmişti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, firmaya 1 milyon 470 bin 960 TL ceza kesti.