Sakarya'da 'İlk Evim İlk İş Yerim' TOKİ Kura Çekimleri Başladı

Sakarya'da 'İlk Evim İlk İş Yerim' TOKİ Kura Çekimleri Başladı
Türkiye'nin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim' kapsamında Sakarya'da inşa edilecek ve kent merkezinde konumlandırılacak olan 1760 adet konutun hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenmeye başlandı.Sakarya...

Türkiye'nin en büyük sosyal konut projesi olan 'İlk Evim İlk İş Yerim' kapsamında Sakarya'da inşa edilecek ve kent merkezinde konumlandırılacak olan 1760 adet konutun hak sahipleri kura yöntemiyle belirlenmeye başlandı.

Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekim programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hazırlanan kısa film de gösterildikten sonra öncelikli olarak şehir aileleri ve gazi kontenjanlarından hak sahipleri açıklandı.

Daha sonra Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, engeller için ilk kurayı çekerek programa devam etti.

Konuşmalarında ise şunları kaydetti:

Rabbim Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." diyerek başlayan Vali Kaldırım, "5 yılda 500 bin konut, 2 yıl içinde de 250 bin konut. Altı ilçemizde gerçekleşiyor. Şimdiden hak sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Güle güle oturmalarını temenni ediyorum. Rabbim devletimize, milletimize güç kuvvet versin. Sakarya'da 2 bin 750 konut yapılacak inşallah. Bugün 1760'ının kura çekimi var. Yarın da kura çekimleri devam edecek.

Son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ'ye teşekkür etti. Kura ise noter huzurunda çekilmeye devam etti. Böylelikle Sakarya için ilk TOKİ kura çekimi gerçekleşmiş oldu.