Yalova'da 2 Bin 630 Veli Okullu Oldu!

Yalova'da 2 Bin 630 Veli Okullu Oldu!
Yalova'da 105 farklı noktada projenin uygulandığı okullara giden veliler; sağlıklı beslenme, ilk yardım, ahlaki gelişim, bağımlılık, stres yönetimi, doğru teknoloji kullanımı, akran ilişkileri, aile içi iletişim becerileri,...

Yalova'da 105 farklı noktada projenin uygulandığı okullara giden veliler; sağlıklı beslenme, ilk yardım, ahlaki gelişim, bağımlılık, stres yönetimi, doğru teknoloji kullanımı, akran ilişkileri, aile içi iletişim becerileri, sosyal ve duygusal beceri gelişimi gibi önemli konularda uzmanlardan eğitim alıyor.

Projenin uygulandığı merkeze bağlı olan Kadıköy İlkokulu'na gelen İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, velilerle görüş alışverişinde bulundu.

Projeye dair eksikliklerin görülebilmesinin önemli olduğunu söyleyen Akmeşe, çocukların eğitim kalitesinin yükselmesi için özellikle annelerin sürecin içinde yer alması gerektiğini belirtti.

Okul dediğimiz yapı aile ile birlikte bütünleştiği, çocukların gelişimiyle birlikte takip edildiği zaman sonuca daha sağlıklı şekilde ilerleme imkanı bize sunuyor. Zaman zaman tüm aileler kendi çocuklarıyla ilgili belirli süreçlerde tıkanmalar, sorunlar yaşayabilir. Bu da çok normaldir. İşte bu süreçte bakanlığımızın projesi devreye girdi. İlimiz genelinde 8 konuda 8 modülden oluşan 44 saatlik eğitim velilerimize bildiriyor. 105 ayrı merkezde 105 farklı eğitmenimizle bu eğitimler en güzel şekilde velilerimizin istifadesine sunuluyor.

Yalova'da 2 Bin 630 Veli Okullu Oldu!

Veliler Eğitimden Memnun! 

Velilerin aldığı eğitimden memnun olduklarını söyleyen Akmeşe, 2 bin 630 velinin eğitim sürecinin devam ettiğini ve amaçlarının tüm velilere ulaşmak olduğunu söyledi:

Öte yandan 4. sınıftaki çocuğu için eğitime katıldığını belirten veli Yasemin Yeşiloğlu, şunları kaydetti:

Eğitim her zaman için ailede başlar. Önce ailenin eğitilmesi gerektiğini düşünen biriyim çünkü anne, baba olmadan önce bir eğitim almıyoruz. Anne, babalığın gerçekten eğitime tabi olması gerektiğini düşünüyorum.