Yalova'da İstihdam Garantili Okul! Teknik Eleman Yetiştiriyorlar
Tersanelerde ihtiyaç duyulan kalifiye teknik personelleri yetiştirmek için, 2019-20202 yıllarında açılan Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, 218 öğrenciyle eğitime devam ediyor.
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri bölümüne bağlı Gemi İnşaatı ve Su Altı Teknolojisi programları, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi programındaki öğrencilere, teorik eğitimlerin yanı sıra atölye dersleri de veriliyor.
Rektörlük ve tersaneler arasında imzalanan istihdam garantili protokol kapsamında, öğrenciler 3 dönem boyunca okulda teorik ve bir dönem de tersanelerde uygulamalı eğitim alıyor. Böylelikle donanımlı bir şekilde yetiştirilen öğrenciler, mezun oldukları gibi tersanelerde teknisyen olarak çalışabiliyorlar.
Kurumun alanında ihtisaslaşmış özel bir okul olduğunu söyleyen Altınova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç, öğrencilere iş garantisi verdiklerinin altını çizdi. Ayrıca, gelecek yıl elektrik ve enerji bölümünün de ekleneceğini ve böylece bölüm sayısının 4'e çıkacağını aktardı.
İstihdam garantili olduğundan okulun büyük rağbet gördüğünü söyleyen Tımaç, şunları kaydetti:
Okulumuz şu an tamamen dolu. Lokasyon olarak da çok güzel bir yerdeyiz. İstanbul, Kocaeli, Bursa gibi gözde illerin ortasında bulunuyoruz. Aynı zamanda buraya ulaşım da çok rahat. Öğrencilerimiz özellikle sanayide, işletmede yaptıkları uygulamada hem stajlarını, sigortalarını yapmış oluyor hem de bu sigorta üzerinden de belirli bir miktarda para alarak gelir kapısı açmış oluyor. Bunlar da öğrencilerimiz için avantaj sağlıyor.
Derslerimizi tersanelerin istediği şekilde organize ediyoruz. Paydaşlarımızı katarak eğitimimizi buna göre yapıyoruz. Böylelikle mezun olan arkadaşlarımız kendilerine uygun donanımda oluyor ve aynı zamanda direkt istihdam garantili işe başlayabiliyor. Bu yolla ara eleman açığını da kapatmış oluyorlar.
Açıkta Kalan Yok
Şu ana kadar mezun olan bütün öğrencilerin bir işe yerleştiğini ve açıkta kalan olmadığını anlatan Tımaç, öğrencilerin 3 dönem teorik bilgi aldıktan sonra, son yarıyıl boyunca haftada 5 gün tersanelerde çalıştıklarını söyledi. Böylece bilgi ve becerilerini uygulamalı olarak geliştirdiklerini belirtti.