CHP, TRT'yi Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şikayet Etti!

CHP, TRT'yi Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şikayet Etti!
CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP reklam kampanyasının yayınlanmadığı gerekçesiyle TRT'ye ihtarname gönderdiklerini ve ardından yayınların başladığını açıkladı.8...

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, CHP reklam kampanyasının yayınlanmadığı gerekçesiyle TRT'ye ihtarname gönderdiklerini ve ardından yayınların başladığını açıkladı.

8 Gün Boyunca TRT'de Yayımlanmadı 

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, TRT'nin 8 gün boyunca CHP'nin seçim kampanyası reklamını yayımlamadığını kaydetti:

Türkiye Radyo, Televizyon Kurumu ne yazık ki tarafsız ve objektif davranma kurumu olmaktan uzaklaşmış Tayyip Radyo, Televizyon Kurumu haline dönüşmüştür. Seçimlere doğrudan müdahale etmektedir. TRT ne yazık ki sayın Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardım kampanyasına dönük alt bant reklamlarımızı yayınlamadığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin spot reklamlarını yani kampanyasında kullandığı sloganları, vaatlerini içeren kampanya filmlerini de ne yazık ki 8 gün boyunca yayınlamamıştır. Ta ki kendilerine ihtarnamemizi gönderene kadar.

İhtarname Sonrasında Yayımlanmaya Başladı 

Öte yandan Tuncay Özkan, TRT'ye bir ihtarname gönderdiklerini söyledi. İhtarname sonrasında ise TRT'nin CHP reklam kampanyasını yayımladığını şöyle ifade etti:

İhtarnamemiz gittikten sonra TRT yayınlarına başlamıştır. Ancak 8 günlük bir kaybımız söz konusudur. 8 gün boyunca TRT bizim filmlerimizi, reklam kampanyamızın omurgasını oluşturan vaatler filmlerimizi ne yazık ki yayınlamamıştır. Kampanyayla ilgili olarak kendilerine çektiğimiz ihtarname sonrasında yeniden yayınlarına başlamışlardır. Ancak TRT tarafsızlığını, TRT milletin televizyonu olma özelliğini yitirmiştir. İktidarımızda ilk yapacağımız şeylerden bir tanesi TRT’yi yeniden Türk milletinin televizyon kanalı, Türkiye’nin radyo ve televizyon kanalı haline dönüştürmek olacaktır.

8 Günlük Kayıp Nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na Şikayet! 

TRT'yi Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ettiklerini aktaran Tuncay Özkan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun sadece 10 dakika sınırıyla ekranlarda yer aldığını da vurguladı:

TRT çok uzun zamandan bu yana Ak Parti’nin, Ak Parti’nin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de düzenlediği grup toplantılarını olduğu gibi yayınlarken ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ana muhalefet partisi lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplantılarını sadece 10 dakikayla sınırlamıştır ve diğer uygulamalar nedeniyle TRT’yi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettik. TRT Genel Müdürünün, TRT yönetim kurulunun ve TRT kurumunda görevli olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini kısmaya çalışan bütün yetkililerin şikayet dilekçesinde adları var. Kendileri hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz, istiyoruz.