CHP'de Adaylık Süreci Tamamlandı: Kimler Başvuru Yapmadı?

CHP'de Adaylık Süreci Tamamlandı: Kimler Başvuru Yapmadı?
CHP'nin en üst organı MYK'den aday olan isimler belli olurken gözler 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde. Cumhurbaşkanı adayları netleşirken, partilerin milletvekilliği adaylığı için yoğun çalışmaları devam ediyor.Aday...
CHP'nin en üst organı MYK'den aday olan isimler belli olurken gözler 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde. Cumhurbaşkanı adayları netleşirken, partilerin milletvekilliği adaylığı için yoğun çalışmaları devam ediyor.

Aday adayı başvuru sürecini tamamlayan CHP, rekor başvuru aldı. Bir önceki genel seçinde bin 500'den fazla başvuru alan muhalefet, bu yılki seçimlerde sayıyı ikiye katladı. Birçok kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu 3 bin 500'den fazla kişi, aday adaylığı başvurusu yaptı.

Milletvekili listelerinde ise son şekli ittifak partilerle görüşme yapacak olan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu verecek.

A Takımdan 6 İsim Başvuru Yapmadı 

CHP'nin parti organı ve A takımı olarak da bilinen Merkez Yürütme Kurulu'nda yer alan 6 isim, milletvekili adaylık başvurusunda bulunmadı. Alınan bilgilere göre Parti Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ahmet Akın, Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu başvuru yapmadı.

Öte yandan CHP Sözcüsü Faiz Öztrak, milletvekili adaylığı için başvuru yapan isimler arasında yer aldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda, Öztrak'ın CHP Meclis Grup Başkanı ya da kongreye kadar partide genel başkanvekili olarak görev yapması bekleniyor.

Özgür Özel Başvurusunu Yaptı

CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Engin Altay, 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi için başvurusunu yaptı. Kulislerde ise Altay'ın çoğunluk sağlanması durumunda Meclis Başkanlığı'na aday olabileceği konuşuldu. Özel'in ise CHP Meclis Grup Başkanı olabileceği kaydedildi.

Gezi'de Tutuklanan Tayfun Kahraman'ın Kızı da Aday! 

Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinin önünde aday olarak ilk yaptığı konuşmada "sadece ben değil 84 milyon aday" demişti. Hal böyle olunca gözler aday adaylıklarındaki diğer isimleri de aradı. Bu isimler arasında İBB Şehircilik Proje Koordinatörü olarak çalışırken Gezi davası kapsamında tutuklanan Tayfun Kahraman'ın kızı Vera'nın da aday olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu “Gezi davasında haksız yere hapis yatan Tayfun’un kızı Vera da aday” ifadelerini kullanırken, Tayfun Kahraman'ın da milletvekili aday adayı olarak gösterileceği öğrenildi.

Avukatı ve Eski AK Partili Vekilin Oğlu da CHP'den Aday! 

Öte yandan yoğun adaylık başvurusu alan partide bir diğer başvuru yapan isim Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik oldu.

AK Parti eski Milletvekili Süleyman Çelebi'nin oğlu Avukat Mehmet Sait Çelebi de yine CHP'ye geçiş yaparak Mardin'den aday gösterilmeye hazırlanıyor.

Sadece Yalova Belediye Başkanı Adaylık Başvurusu Yapabildi

Son olarak CHP, mevcut belediye başkanlarının milletvekili seçimlerinde aday adayı olmasını istemediğini bildirdi. Parti yönetimi, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman dışında belediye başkanlarından adaylık başvurusu yapmamalarını istedi.