CHP'de Yeni Hedef Muhafazakarların Oyu

CHP'de Yeni Hedef Muhafazakarların Oyu
Parti kurmayları, "muhafazakâr seçmeni CHP logosuna çekmek istediklerini" belirtirken, aynı zamanda Meclis çoğunluğunu alarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek istediklerini vurguladı.Saadet Partisi kurmayları da CHP lideri...

Parti kurmayları, "muhafazakâr seçmeni CHP logosuna çekmek istediklerini" belirtirken, aynı zamanda Meclis çoğunluğunu alarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek istediklerini vurguladı.

Saadet Partisi kurmayları da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına destek için parti tabanında bir araştırma yaptıklarını açıkladı. Yapılan araştırmada, Kılıçdaroğlu'na olan destek oranının yüzde 90'a çıktığı belirtildi.

4 parti, toplamda 71 adayıyla birlikte Meclis'te grup kurma ihtimalini de düşünüyor. Bazı kaynaklar, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin seçim sonuçlarına göre Meclis'te bir araya gelerek bir grup kurabileceğini öne sürüyor.

Bu konuda yapılan bir değerlendirmede, "İki parti arasında kurulacak bir grup, Meclis'te daha doğru bir temsil sağlayacaktır" deniyor. Ancak DEVA Partisi, ittifak içi ittifak formülüne karşı çıktığından, 4 parti adayıyla bir grup kurma fikrine sıcak bakmayabilir. Demokrat Parti ise, Meclis'teki temsil imkanının önemli olduğunu vurguluyor.