CHP'li Ahmet Baran Yazgan: Asıl Gündem Kuru Soğan

CHP'li Ahmet Baran Yazgan: Asıl Gündem Kuru Soğan
Ahmet Baran Yazgan, "Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur" sözünü hatırlattı ve gelir dağılımındaki bozulmanın yoksulluğu derinleştirdiğine işaret etti. Ayrıca, Türkiye'de vatandaşların meyve ve sebzeleri taneyle...

Ahmet Baran Yazgan, "Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur" sözünü hatırlattı ve gelir dağılımındaki bozulmanın yoksulluğu derinleştirdiğine işaret etti. Ayrıca, Türkiye'de vatandaşların meyve ve sebzeleri taneyle bile alamadığı bir ortamda, mevcut ekonomik politika ve stratejinin halkı kucaklamadığını ve sürdürülebilir olmadığını belirtti:

Vatandaşımızın asıl gündemi kuru soğan. İktidar değişmediği sürece bugün kilosu 30 TL olan soğanı taneyle alan vatandaşımız, yarın hiç alamayacak. Çünkü üretim yok. İstikrar yok. İktidar, üreticiyi desteklemek yerine, ithalatı desteklemeyi tercih etti.

Daha sonra Millet İttifakı'nın öncelikli gündeminin alım gücü olduğunu vurgulayan Yazgan, çocukların aç yatağa girmesiyle ilgili şunları kaydetti:

Bizim gündemimiz, yatağa aç giren çocuklar. Çocuğunun beslenme çantasını dolduramayan kadınlar. Çaresizlik nedeniyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan gençlerimiz. Ülkemizde ciddi bir yoksulluk, işsizlik, güvenlik, hukuk sorunu var. Siyasi magazinsel açıklamalarla gündemi değiştirmek, vatandaşımızın yoksulluğunu çözmüyor.

Sözlerinin devamında gelir dağılımının eşit ve adaletli olmadığını kaydeden Yazgan, son olarak şunları kaydetti:

İnsanca yaşam, her yurttaşın en temel hakkıdır. İnsanca yaşam, ancak toplumsal refahın, mutluluğun ve gelirin eşit olarak bölüşüldüğü, tüm yurttaşların eğitim ve sağlık hizmetlerinden eşit pay aldığı bir düzen içinde mümkün olabilir. Yoksulluğu ortadan kaldırmak, devletin temel görev ve sorumluğudur. Unutmayın; boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur. Yoksullukla ve adaletsiz gelir dağılımıyla savaşın öncelikli olduğu bir Türkiye sözü veriyoruz.