CHP'ye Göre Seçim İkinci Tura Kalacak

CHP'ye Göre Seçim İkinci Tura Kalacak
Özgür Özel, seçimin birinci turda kazanılması için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünenlere, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşananları hatırlattı.Çoğu...

Özgür Özel, seçimin birinci turda kazanılması için Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan'a oy vermeyi düşünenlere, 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra yaşananları hatırlattı.

Çoğu anket, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde olduğunu gösteriyor. Ancak, özellikle Memleket Partisi'nin adayı Muharrem İnce'ye gitmesi beklenen oylardan dolayı, seçimin ikinci tura kalma olasılığı yüksek.

Konuyla ilgili olarak Manisa'da bir konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, şunları söyledi:

Bu seçim, yüzde 50 artı 1 ile kazanılacak bir seçim. 50 artı 1 ile kazanılabilmesi için kararsız gençlerin, 'Acaba ilk turda başka yere mi oy versem, ikinci turda nasıl yapabilirim' gibi düşüncelerinden kurtulup, işi birinci turda bitirmesi gerekiyor.

Açıkça söylemek gerekirse, Recep Tayyip Erdoğan 43 civarında, Kemal Bey ise 48-48,5'ta. Diğer iki adaydan biri 4, diğeri ise 2 puan alıyor. Bu iki adayın bir seçim kazanamayacağı açık ama seçimin ikinci tura kalma riski var.

Burada gençlerin yapması gereken, cehennemin kapısını birinci turda kapatmak. Eğer aralık bırakırsanız, oradaki ateş memleketi yakabilir.

Geçmişte 7 Haziran'da çoğunluğu kaybedenlerin 1 Kasım'da kazanmak için neler yaptığını gördük. Bu yüzden bütün herkese, sözümüze değer veren herkese diyoruz ki, cehennemin kapısını birinci turda kapatın.