Çorlu, 2020 Avrupa Spor Kenti Oldu

Çorlu, 2020 Avrupa Spor Kenti Oldu
Çorlu Belediyesinin, Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonuna yaptığı adaylık başvurusu sonucunda Çorlu, '2020 Avrupa Spor Kenti' ilan edildi.

Çorlu Belediyesinin, Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonuna yaptığı adaylık başvurusu sonucunda Çorlu, "2020 Avrupa Spor Kenti" ilan edildi. Ekim 2019 tarihinde yapılan adaylık başvurusunun ardından gözlemci heyeti 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde Çorlu'ya gelerek incelemelerde bulundu. Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Luca Parnigiani, Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev, Genel Müdürü Damayn Dikov, Bulgaristan Pazarcık Belediyesi Meclis Üyesi Reni Kamberova ve beraberindeki heyet 2020 Avrupa Spor Kenti olmak için aday olan Çorlu'ya gelerek spor tesislerini, spor yatırımlarını ve farklı spor dallarında faaliyet gösteren sporcuları ziyaret etti.

Çorlu Belediyesine gönderilen resmi yazı ile birlikte Çorlu'nun resmi olarak 2020 Avrupa Spor Kenti olduğu ilan edildi. Duyuru ve tebrik mahiyetindeki mektupta ayrıca Çorlu'daki sportif özellikleri açısından sağlık, entegrasyon, eğitim ve uyum gibi konularda Avrupa Spor Şehirleri ve Başkentleri Federasyonu ana hedeflerine son derece uygun olduğu da belirtildi. Federasyonu Başkanı Gian Francesco Lupattelli imzasıyla gönderilen mektupta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 10 Aralık'ta Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek olan ödül törenine davet edildi.

Çorlu Belediyesinin bu ödülle birlikte hem kentin marka değerini yukarıya çekeceği hem de sporla ilgili bölgede lider olma vizyonunun taçlandığı ifade ediliyor. Türkiye'de İstanbul'dan sonra ilk defa resmi olarak Avrupa Spor Kenti olan Çorlu, ülkemizi Avrupa'da temsil etme gururuna erişecek.