Çorlu'da Konut Fiyatları Artıyor

Çorlu'da Konut Fiyatları Artıyor
Marmara Bölgesi’nde bulunan Çorlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 260 bin 437 nüfusuyla Tekirdağ’ın en kalabalık ilçesi olarak dikkat çekiyor.Hızla gelişmeye devam eden Çorlu’nun ekonomisi sanayiye ve...

Marmara Bölgesi’nde bulunan Çorlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 260 bin 437 nüfusuyla Tekirdağ’ın en kalabalık ilçesi olarak dikkat çekiyor.

Hızla gelişmeye devam eden Çorlu’nun ekonomisi sanayiye ve tarıma dayanıyor. Son yıllarda gayrimenkul piyasasında konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Çorlu, konut yatırımı yapmak isteyenlere pek çok fırsat sunuyor. İstanbul gibi büyük bir şehirde yer alan sanayi tesislerinin şehrin dışına taşınmasıyla beraber hızla göç almaya başlayan Çorlu’nun emlak piyasası hareketlendi.  Bölgenin başlıca avantajları arasında; göç, havalimanına sahip olması ve İstanbul’a yakınlığı geliyor. Yeni projelerin artış gösterdiği Çorlu ilçesinin yıldızı parlıyor. Gayrimenkul piyasasında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Çorlu, Tekirdağ’ın sanayi açısından en önemli ilçelerinin başında geliyor. Peki, Tekirdağ’ın konutta kazandıran ilçesi Çorlu kiralık daire fiyatları ne kadar? İşte Çorlu emlak piyasasına dair önemli bilgiler…

Çorlu satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 0.91 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çorlu’da satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.91 artış gösterdi. Çorlu ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.770 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 19 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Çorlu ilçesinde satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı minimum 132 bin 767 TL, maksimum 221 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 177 bin 22 TL olarak gösteriliyor.

Çorlu kiralık daire fiyatları 572 TL’den başlıyor!

Tekirdağ’ın konut pazarında öne çıkan ilçesinde kiralık daire fiyatları yakından takip ediliyor. Bölgede hemen hemen her bütçeye uygun kiralık daire bulmak mümkün. Zingat.com Bölge Raporuna göre, Çorlu kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için; 572 TL ile 953 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 762 TL olarak ölçümleniyor.

Hürriyet Mahallesi kiralık fiyatları ne kadar?

Çorlu’nun konut metrekare fiyatı en yüksek mahallesi Hürriyet oldu. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Hürriyet satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 0.69 arttı. Hürriyet Mahallesi’nde ortalama konut metrekare fiyatları 2 bin 448 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 23 yılı buluyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Hürriyet’te satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 183 bin 600 TL ile 306 bin TL arasında değişiyor. Hürriyet kiralık ev fiyatı da ortalama 100 metrekare için, 674 TL ile 1.124 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 899 TL olarak ölçümleniyor.