Cumhur İttifakı da Aday Listelerinde "Fermuar" Modelini Kullanabilir

Cumhur İttifakı da Aday Listelerinde "Fermuar" Modelini Kullanabilir
AK Parti (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda partilerin ortak listeyle seçime girmesi için AKP harekete geçti.AKP kulislerinde, Cumhurbaşkanı...

AK Parti (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yeniden Refah Partisi (YRP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) oluşturduğu Cumhur İttifakı'nda partilerin ortak listeyle seçime girmesi için AKP harekete geçti.

AKP kulislerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 ve altında milletvekili olan illerde ortak listeye girmek için bizzat devreye gireceği konuşuluyor.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslimi için geri sayım hala devam ederken, siyasi partilerde liste çalışmalarına da hız verildi. Bu kapsamda da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta başından bu yana iftar sonrasındaki mesaisini milletvekili aday listelerine ayırdı.

6 bin 25 kişinin başvuru yaptığı AK Parti'de adayları belirlemek için kurulan üst komisyonda bu sayı bin 200'e indirildi.

MHP ile 10 İlde Ortak Liste Gerekli 

AK Parti ile birlikte Cumhur İttifakı'nda yer alan BBP, YRP ve MHP; önceki açıklamalarında 81 ilde kendi listeleriyle seçime gireceğini duyurmuştu.

AKP, YRP ve Hür Deva Partisi (HÜDA PAR) ile masaya oturmadan önce, MHP ile ortak listeye gitmeyi konuşuyordu. Ancak YRP dışında BBP'nin de kendi listeleriyle seçime gireceğini duyurmasıla birlikte, MHP de kendi listeleriyle seçime gireceğini açıklamıştı.