Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Aşırı Soğuklar Geliyor

Dışarı Çıkacaklar Dikkat! Aşırı Soğuklar Geliyor
Meteoroloji tarafından şok uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda 25 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji yetkilileri sel, su baskını eve ulaşımda aksamalar olacağını ayrıca buz ve donlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli...

Meteoroloji tarafından şok uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda 25 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji yetkilileri sel, su baskını eve ulaşımda aksamalar olacağını ayrıca buz ve donlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Meteorolojiden gelen son dakika hava durumu uyarılarında özellikle havaların soğuyacağı tarih ile ilgili de uyarı yapıldı. Meteoroloji uzmanları Türkiye’ye aşırı soğuklar gelebilir uyarısında bulunurken, Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 5 Aralık tarihini işaret ederek bu tarihler civarında Avrupa ya da Türkiye’ye ağır soğukların geleceğine değindi. Havaforum adı verilen sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

“Hatırlarsanız kış biterken en son Sibirya-Afrika mücadelesinden bahsetmiştik. En son Sibirya yenilmiş ve "bana 7-8 ay müsade, dinlenip döneceğim" demişti. İşte o Sibirya güç topluyor ve Aralık'ta ilk provasına çıkacak. Muhtemel rotalar: A) Türkiye B) Avrupa… Yakın takipteyiz.” denildi.

Kerem Ökten tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında ise:

Dikkat! 5 Aralık'ta Ülkemize, İstanbul dahil, kar yağışları gelebilir. Hem Avrupa hem de Amerika meteoroloji modelleri hemfikir. Yakından takip ediyorum. Kar ile erken tanışabiliriz... denildi.