5 Şiddetinde Korkutan Deprem! Çevrede de Hissedildi

5 Şiddetinde Korkutan Deprem! Çevrede de Hissedildi
Meydana gelen depremlere dair bir bilgi daha geldi. Meydana gelen son deprem korkuttu.Son dönemde Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanıyor. Dünya çapında şiddetleri giderek artan depremlerde can ve...

Meydana gelen depremlere dair bir bilgi daha geldi. Meydana gelen son deprem korkuttu.

Son dönemde Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanıyor. Dünya çapında şiddetleri giderek artan depremlerde can ve mal kayıpları yaşanırken can ve mal kaybının olmadığı depremler ise yüreklere su serpiyor. Ülkemizde olduğu gibi birçok ülkede de uzmanlar, depremlerin sıklaşacağı uyarısında bulunuyor.

İran resmi ajansı IRNA, İran'ın güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaletinde 5 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını ifade etti.

Meydana gelen depremin merkez üssünün Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Lenge kentinin Bender Kong bölgesi olduğu ifade edildi. Öte yandan, depremin çevrede de hissedildiği belirtildi.

Deprem Yerin 16 Kilometre Derinliğinde Yaşandı

5 büyüklüğünde meydana gelen depremin yerin 16 kilometre derinliğinde yaşandığı aktarıldı.

Hürmüzgan Valiliği Kriz Yönetimi Genel Müdürü Mehrdad Hasanzade, değerlendirme için ekiplerin Bender Kong'a gönderildiğini, gerekli yardımların yapılması için çalışma başlatıldığını duyurdu.

Henüz depremde can veya mal kaybı olup olmadığı bilinmiyor.