5,6 Büyüklüğündeki Korkutan Deprem! Ölü ve Yaralılar Var

5,6 Büyüklüğündeki Korkutan Deprem! Ölü ve Yaralılar Var
Meydana gelen depremlere dair bir son dakika bilgisi geldi. Yaşanan son deprem büyük korku yarattı.Son dönemlerde Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanıyor. Dünya çapında büyüklükleri giderek artan...

Meydana gelen depremlere dair bir son dakika bilgisi geldi. Yaşanan son deprem büyük korku yarattı.

Son dönemlerde Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanıyor. Dünya çapında büyüklükleri giderek artan depremlerde can ve mal kayıpları yaşanmaya da devam ediyor. Yurdumuzda olduğu gibi çok sayıda ülkede de uzmanlar, dünya genelinde depremlerin çoğalacağını belirtip tedbirlerin arttırılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Depremde Ölü ve Yaralılar Var

Endonezya'nın Batı Cava kentinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremde en az 14 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Ciranjang kentinin 18 kilometre güneybatısında yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğini belirtti.

Yetkililer, meydana gelen depremde en az 14 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yaşanan deprem çevrede de hissedildi.

Başkent Cakarta'da birkaç saniyelik sarsıntıya sebep olduğu ifade edilen depremden sonra tsunami uyarısı yapılmadı.

Geçtiğimiz Hafta da Deprem Meydana Geldi

Öte yandan geçtiğimiz hafta da Endonezya’nın Sumatra Adası’nın güneybatısında 6,0 şiddetinde bir deprem meydana geldiği belirtilmişti. Meydana gelen o depremin de çevrede hissedildiği ifade edilmişti.