5,7 Şiddetinde Korkutan Deprem! Çevrede de Hissedildi

5,7 Şiddetinde Korkutan Deprem! Çevrede de Hissedildi
Ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanmaya devam ediyor. Dünya çapında şiddetleri gittikçe artan depremlerde can ve mal kayıpları da yaşanıyor. Son zamanlarda yaşanan korkutucu depremlerin sayısı bir...

Ülkemizde olduğu gibi dünya genelinde de korkutucu depremler yaşanmaya devam ediyor. Dünya çapında şiddetleri gittikçe artan depremlerde can ve mal kayıpları da yaşanıyor. Son zamanlarda yaşanan korkutucu depremlerin sayısı bir hayli artı. Türkiye'de olduğu gibi çok sayıdaki ülkede de uzmanlar, dünya genelinde depremlerin daha da sıklaşacağını belirtip tedbir alınması gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Avrupa Deprem Ajansı (EEA) tarafından gelen son dakika bilgisine göre Avrupa'da şiddetli bir deprem yaşandı. İtalya'nın Pesaro şehrinin 36 km kuzeydoğusunda 5,7 şiddetinde bir deprem yaşandığı açıklandı.

40 Km Derinlikte Meydana Geldi

Avrupa Deprem Ajansı'nın duyurduğu İtalya'nın Pesaro kentinin 36 km kuzeydoğusunda yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremin bölge halkı tarafından panikle karşılandığı ifade edildi. İlk belirlemelere göre deprem 40 km derinlikte yaşandı. Depremde yaşanan can ve mal kaybına dair ise henüz açıklama gelmedi.

Depremin çevrede de hissedildiği öğrenildi.

En Az 6 Kişi Yaşamını Yitirmişti

Öte yandan, yaşanan bir diğer şiddetli deprem de, Asya ülkesi olan Nepal’de 5,6 büyüklüğünde meydana gelmişti. 5,6 şiddetindeki deprem ile sarsılan ülkede en az 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.