AB'den Ülkemize Yönelik Taziye ve Seferberlik Mesajı

AB'den Ülkemize Yönelik Taziye ve Seferberlik Mesajı
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremde yaşamını yitirenler için Türkiye'ye başsağlığı dilediklerini bildirdi ve depremzedelere yardım için tüm...

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremde yaşamını yitirenler için Türkiye'ye başsağlığı dilediklerini bildirdi ve depremzedelere yardım için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Brüksel'de gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi'nin bitimindeki basın toplantısının ülkemizde yaşanan depremlere ayıran Michel, taziye dileklerini sundu.

Depremler sebebiyle Türkiye'de ve Suriye'de yaşamını yitirenler için taziye dileklerini ileten Michel, "AB ve üye ülkeler olarak depremden etkilenenleri ve arama kurtarma çalışmalarını destekleme kararlılığımızı bildirmek isterim." şeklinde konuştu.

Tüm İmkanlarını Seferber Etmeye Hazırlar

Michel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a AB Zirvesi sırasında tüm AB ülkelerinin liderlerince imzalanan bir mektup gönderdiklerini kaydeden depremzedelere yardım etmek için tüm imkanlarını seferber etmeye hazır olduklarının altını çizdi.

Öte yandan Michel, Brüksel'de yakında depremzedelere yardım için bir bağışçılar konferansı yapacaklarını belirtti.

AB ülkelerinin liderleri, Brüksel'deki zirve toplantısına depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlamıştı. Liderler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben imzaladıkları mektupta da başsağlığı dileklerini iletmiş, dayanışma mesajı vermişti.