Avrupa Parlamentosu'ndan Vizesiz Seyahat Onayı! Oy Birliği ile Kabul Edildi

Avrupa Parlamentosu'ndan Vizesiz Seyahat Onayı! Oy Birliği ile Kabul Edildi
Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa bölgesindeki vizesiz seyahat alanı Schengen'e bir ülkenin daha dahil olmasını onayladı. Alınan ortak karara göre, Hırvatistan Schengen'e dahil edildi.Avrupa Parlamento'da konu ilişkin hazırlanan rapor,...

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa bölgesindeki vizesiz seyahat alanı Schengen'e bir ülkenin daha dahil olmasını onayladı. Alınan ortak karara göre, Hırvatistan Schengen'e dahil edildi.

Avrupa Parlamento'da konu ilişkin hazırlanan rapor, kararın 53'e karşı 534 milletvekilinin oyu ile  kabul edildiği belirtildi.

Parlamentoda bugün kabul edilen kararda, Avrupa Birliği (AB) Konseyi'ne sınır kontrollerinin kaldırılması ve süreci devam ettirmesine ilişkin kesin kararı vermesi konusunda çağrı yapıldı.

Varılan oy birliği ile Schengen ülkeleriyle Hırvatistan arasındaki iç sınır kontrollerinin kaldırılmasını onaylanmış oldu.

Schengen Bölgesine Dahil Olan Ülkeler Hangileri?

Konuya dair kesin kararın AB ülkelerinin meydana getirdi AB Konseyi tarafından oy birliği ile verilmesi şart.

Şu anda Schengen bölgesine dahil 26 ülke bulunuyor.

Schengen bölgesinde bulunan 26 ülke şu şekilde:

Romanya, İrlanda, Güney Kıbrıs Rum yönetimi, Bulgaristan hariç AB üyeleri ile AB üyesi olmayan Lihtenştayn, İsviçre, İzlanda ve Norveç'ten oluşuyor. Bu ülkeler arasında vizesiz seyahat edilebiliyor.