Bae, Sudan'a Silah Mı Sağlıyor? Açıklama Geldi

Bae, Sudan'a Silah Mı Sağlıyor? Açıklama Geldi
BAE tarafından Sudan'da ordu ile hükümetin isyancı ilan ettiği paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında yaşanan iç savaşta taraflardan hiçbirine silah desteği verilmediğini ifade etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla, Abu Dabi yönetiminin, "Sudan'da çatışan taraflardan birinin tarafını tuttuğu ve ona silah sağladığı" yönünde medyada yer alan haberleri yalanladı.

Açıklamada, BAE'nin, çatışmaların başladığı tarihten beri Sudan'daki taraflardan hiçbirine silah ya da mühimmat sağlamadığı belirtildi.

Sudan'da hiçbir tarafın tutulmadığı ve çatışmaların başladığı tarihten beri taraflara ateşkes ve diyalog çağrısı yapıldığı kaydedilen açıklamada, bunun gerçekleşmesini hedefleyen çabaların da desteklenmesine devam edileceği aktarıldı.

Ayrıca, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformu hesabından yaptığı paylaşımda, "BAE'nin dediğini dinle, onun hakkında bazılarının dediklerini dinleme. Devletin yaptığı açıklama açık ve net. Sudan'da kimsenin safını tutmuyoruz ve kimseye silah vermiyoruz. Bizim önceliğimiz ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm ortamının hazırlanması." denildi.