Binlerce Çalışan İşsiz Kaldı! Dev Giyim Firması İflas Etti

Binlerce Çalışan İşsiz Kaldı! Dev Giyim Firması İflas Etti
Küresel ekonomik kriz çok sayıdaki ülkede bir çok firmanın iflasına sebep oldu. Artan maliyetler sonrası firmalardan teker teker iflas haberi geliyor.Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'daki ülkelerde de iflaslar çoğalmaya başladı....

Küresel ekonomik kriz çok sayıdaki ülkede bir çok firmanın iflasına sebep oldu. Artan maliyetler sonrası firmalardan teker teker iflas haberi geliyor.

Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'daki ülkelerde de iflaslar çoğalmaya başladı. Maliyetleri karşılayamayan firmalar, binlerce çalışanını da işten çıkarıyor. Son olarak Fransa merkezli Camaıeu isimli hazır giyim firması iflas etti. İflas sonrası 2 bin 600 çalışan işten çıkarıldı. İşsiz kalan işçiler, tel çitleri kırıp firmanın genel merkezini basıp eylem yaptı.

Camaıeu Firması 514 Mağazasını Kapattı

1984 senesinde Fransa’da müşterilerine ilk kez mağazasının kapısını açan Camaıeu adlı hazır giyim markası,  ödemeler ile başa çıkamadığı için iflas etti. İflas kararı, Lille Ticaret Mahkemesi tarafından verildi. 38 senelik tekstil markası Camaıeu Fransa genelinde yer alan 514 mağazasının kapılarını müşterilerine kapattı. Hazır giyim markası Camaıeu, 2 bin 600 çalışanı ise karardan sonra işsiz kaldı.

İşçiler Haklarını Talep Etti

Bir araya gelen işçiler, şirketin genel merkezini bastı. İşçiler, tel çitleri kırıp içeri girerek eylem yaptı. Slogan atarak haklarını arayan işçiler, haklarının verilmesini istedi.

Camaıeu'nun genel direktörü, işçilere “Sizi ve kızgınlığınızı anlıyorum” şeklinde yanıt verdi. İşçiler, genel merkezde 1 saat kaldı ve firmadan ayrıldı.

Öte yandan, firma iki sene önceki Covid-19 salgını süresince mağazalarını kapatmıştı. Ekonomik çıkmaza giren şirket, borçlarını ödeyemedi. Firma, önceki temmuz ayında ise Fransız hükümetinden 48 milyon euro yardım talep etmişti.