Bir Şirket Daha İflas Bayrağını Çekti!

Bir Şirket Daha İflas Bayrağını Çekti!
FTX'in de iflasıyla son dönemlerde çalkalanan kripto piyasasında işler iyice kötüye gitmeye başladı. Kripto kredi platformu BlockFi, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.ABD merkezli şirketin iflas başvurusu, FTX'in iflasından...

FTX'in de iflasıyla son dönemlerde çalkalanan kripto piyasasında işler iyice kötüye gitmeye başladı. Kripto kredi platformu BlockFi, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu.

ABD merkezli şirketin iflas başvurusu, FTX'in iflasından yaklaşık 2 hafta sonra gerçekleşti.

En Büyük Borç FTX'in 

FTX'in iflas başvurusundan sonra BlockFi, para çekme dahil tüm işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu. Ancak yine de şirketin yeterli likiditeye sahip olduğunu bildirerek yatırımcıların endişelerini azaltmaya çalışmışlardı.

Tüm bunlara rağmen ayakta kalmayı başaramayan şirket, dün, New Jersey Bölgesi İflas Mahkemesi'ne iflas başvurusunda bulundu. 

İflas süreci başlatılan kripto kredi platformunun FTX'le yüz milyonlarca dolarlık kredi anlaşmasının bulunması ise dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

İflas sonrasında ortaya çıkan belgelerde, FTX'in BlockFi'ye tam 275 milyon dolarlık kredi borcunun olduğu ortaya çıktı.

SEC'e de Borcu Var

Daha önce SEC, menkul kıymet davasında BlockFi'ye tam 100 milyon dolarlık bir ceza kesmişti. İflas sonrası yayımlanan belgeler ise BlockFi'nin bu borcu ödemediğini, SEC'in de alacaklılar arasında olduğunu gözler önüne serdi.

256 Milyon Dolarlık Nakitleri Var 

BlockFi tarafından yapılan açıklamaya göre, şirketin elinde 256.9 milyon dolarlık nakit bulunuyor. Bu nakdin ise çalışan maaşlarının ödenmesi ve gerekli işlemlerde kullanılması bekleniyor.

İflas nedeniyle şirketin masraflarını azaltacağı düşünüldüğünde, önümüzdeki günlerde çalışan sayısını azaltılabileceği öngörülüyor.