Çifte Vatandaş Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! Yaz Başlamadan Yürürlüğe Girebilir...

Çifte Vatandaş Olmak İsteyenlere Müjdeli Haber! Yaz Başlamadan Yürürlüğe Girebilir...
Vatandaşlık Yasası'nı hazırlayan vekillerden Hakan Demir, yaptığı açıklamada, bu kez yasanın geçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.Almanya'nın Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partisi (FPP) koalisyon...

Vatandaşlık Yasası'nı hazırlayan vekillerden Hakan Demir, yaptığı açıklamada, bu kez yasanın geçme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Almanya'nın Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partisi (FPP) koalisyon hükümeti, çifte vatandaşlığa yeşil ışık yaktı. Bunun ardından Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ise karşı kampanya başlattı.

Ancak yine de Vatandaşlık Yasası'nın Eyaletler Meclisi'nden geçme ihtimali bu sefer oldukça yüksek görünüyor.

8 Yıllık Süre Düşürülebilir 

Planlanan vatandaşlık yasası, 5 yıl boyunca Almanya'da ikamet eden ve geçimini sağlayan yabancıların Alman vatandaşlığına geçmesine imkan sağlıyor. Bu süre şu anda 8 yıl olarak uygulanıyor.

Ancak yeni yasada uyum sağlamış olan ve bunu ispat edebilenlerin, 3 yıl kadar kısa bir süre içinde Alman vatandaşlığına geçebilmesi öngörülüyor. Ayrıca, yapılacak olan yeni düzenleme kapsamında, 67 yaş üzerindeki kişilerden dil seviye sınavı istenmeyeceği de yine talep edilenler arasında.

Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Türkiye ve Arap kökenli göçmenlerin yaşadığı Berlin Neukölln ilçesinde milletvekili seçilerek parlamentoya giren Hakan Demir, yasa tasarısının üzerinde çalışıldığını ve bu yıl kabineye gelebileceğini söyledi.

Ancak, bu yıl yetişmezse de en geç gelecek yılın ilk aylarında görüşülüp karara bağlanacağını söyledi. Önce Federal Meclis'e sonra da Eyaletler Meclisi'ne gönderilecek olan tasarının, yaz tatili başlamadan önce yürürlüğe girmesi bekleniyor.