Çin Protestoları Dizginleyemedi... 'Sıfır Vaka' Politikasında U Dönüşü Geldi!

Çin Protestoları Dizginleyemedi... 'Sıfır Vaka' Politikasında U Dönüşü Geldi!
Yaklaşık bir haftadır Çin'de suların durulmamasının ardından halk ayaklanmış, sağlık görevlileri ve polislerle karşı karşıya gelmişti.Ancak ülkede artan gerginlik sonrasında Çin'li yetkililerden 'U' dönüşü niteliğinde...

Yaklaşık bir haftadır Çin'de suların durulmamasının ardından halk ayaklanmış, sağlık görevlileri ve polislerle karşı karşıya gelmişti.

Ancak ülkede artan gerginlik sonrasında Çin'li yetkililerden 'U' dönüşü niteliğinde bir açıklama geldi.

'Sıfır Vaka' Politikası Gevşetiliyor 

Çin'in Başbakan Yardımcısı Sun Chunlan, Omicron varyantı azaldıkça, daha fazla insan aşılandıkça ve Covid'i önleme konusundaki tecrübe arttıkça pandemiyle mücadelede yeni bir aşamaya girildiğini söyledi.

Chunlan tarafından yapılan bu açıklama ise Pekin'deki 'sıfır vaka' politikasının gevşetilmeye hazırlanıldığı şeklinde yorumlandı.

'Aşırı Kontrol Önlemleri Tekrar Düzenlenmeli'

Konuyla ilgili U dönüşünü destekleyen bir diğer açıklama ise Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) sözcüsü Mi Feng tarafından yapıldı.

Feng, tüm bölgelerde salgını önlemek ve kontrol almak adına yoğun bir şekilde çalışıldığının altını çizdi. Ayrıca, aşırı kontrol önlemlerinin sürekli olarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini ve vatandaşların 'makul' sayılabilecek taleplerine hızlı yanıt verilmesi gerektiğini söyledi.