Elon Musk'tan Yine Olay Açıklama! Apple'a Rakip mi Olacak?

Elon Musk'tan Yine Olay Açıklama! Apple'a Rakip mi Olacak?
Twitter'ı aldıktan sonra büyük kaosa neden olan ve bir bir platformun çalışanlarını kovan Elon Musk, bu sefer de Google ve Apple'a laf attı.Apple ve Google'ın Twitter uygulamasını mağazalarından kaldırması durumunda, kendisinin...

Twitter'ı aldıktan sonra büyük kaosa neden olan ve bir bir platformun çalışanlarını kovan Elon Musk, bu sefer de Google ve Apple'a laf attı.

Apple ve Google'ın Twitter uygulamasını mağazalarından kaldırması durumunda, kendisinin bir akıllı telefon üretmek durumunda kalacağını söyledi.

Ünlü podcast yıldızı Liz Wheeler'ın attığı bir tweet'e yanıt veren Musk, Twitter'ın uygulama mağazaları tarafından yasaklanması durumunda telefon üreteceğini açıkladı.

Twitter'da Genel Af Var! 

Geçtiğimiz günlerde yine bir anket yapan Tesla CEO'su, Twitter'da genel af çıkacağını söyledi. Reuters tarafından yayımlanan bir rapora göre Twitter'ı aktif kullananların çoğu, Musk'ın platformu satın almasıyla birlikte Instagram ve TikTok'a geçti. Analistler ise gerçekleşen bu afların aktif kullanıcı sayısını arttırmak için olduğunu düşünüyor.

Apple ya da Google'ın bu sebeple Twitter'ı mağazalarından çıkarma kararı vermeleri halinde de kendi telefonunu yapmak zorunda kalacağını ifade etti.

Konuya yönelik Musk'ın yaptığı yorumun ardından Wheeler, SpaceX CEO'su tarafından üretilecek olan telefonu konu alan bir anket oluşturdu.

Ankete toplamda 52.707 Twitter kullanıcısı katılırkeni bunların %56.2'si 'evet' oyu kullandı.

Apple ve Google Twitter'ı Kaldırabilir! 

Ancak Apple ve Google, mağazadaki uygulamaların zorbalık, taciz, müstehçen içerik, nefret veya ayrımcılık gibi içeriklere sahip olmaları yasaklayan bir politikaya sahip. Hatta öyle ki 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'na düzenlenen bir saldırıda, saldırının planlanmasına yardımcı olduğu iddiasıyla Parler uygulaması, Apple ve Google tarafından mağazalardan kaldırılmıştı.

İşte bu yüzden, bir anlaşmazlık durumunda Google ve Apple, Twitter'ı mağazadan kaldırabilir.