Futbol Maçı Katliama Dönüştü! 174 Kişi Hayatını Kaybetti

Futbol Maçı Katliama Dönüştü! 174 Kişi Hayatını Kaybetti
Endonezya'da, Arema FC ile Persebaya Surabaya arasında oynan futbol karşılaşmasına saha içindeki rekabet yerine, maç sonunda yaşanan olaylar damga vurdu. Ev sahibi Arema'nın 3-2'lik skorla mağlup ayrıldığı karşılaşma sonrası,...

Endonezya'da, Arema FC ile Persebaya Surabaya arasında oynan futbol karşılaşmasına saha içindeki rekabet yerine, maç sonunda yaşanan olaylar damga vurdu. Ev sahibi Arema'nın 3-2'lik skorla mağlup ayrıldığı karşılaşma sonrası, stadyum adeta savaş alanına döndü. Her iki takım taraftarları arasında arbede yaşanırken, polis biber gazı ile olayları yatıştırmaya çalıştı ancak biber gazı kullanılması sonrası işler iyice çığırından çıktı.

İzdiham ve Boğulma Sonucu Vahşet Yaşandı!

İki takımın taraftarları arasında yaşanan arbede sonrası, polisin biber gazı kullanması neticesinde izdiham yaşandı. Birçok kişi izdihamda ezilirken, boğularak hayatını kaybeden kişiler olduğu da belirtiliyor.

174 Kişi Hayatını Kaybetti

Maç sonrası yapılan açıklamalara göre, 3 bin taraftarın sahaya indiği, 174 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Futbol tarihinde, tribün olayları nedeniyle birçok defa ölümlü acı olaylar meydana geldi. Endonezya'da yaşanan bu olay, 174 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası, tarihin en kanlı futbol karşılaşmalarından birisi olarak kayıtlara geçti.