İngiltere'den Rusya Uyarısı Geldi! Uyarılar Güncellendi

İngiltere'den Rusya Uyarısı Geldi! Uyarılar Güncellendi
İngiltere Dışişleri Bakanlığı Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla yayımladığı seyahat uyarılarına güncelleme getirildi.

İngiltere Ukrayna sınırları, Moskova, St Petersburg ve Rostov'a seyahat uyarısı yinelendi.

Özellikle Rostov'daki askeri gerilim ile güvensizlik ortamına işaret edilen açıklamada, "Rusya'da bulunmanız gerekmiyorsa var olan ulaşım araçlarıyla ülkeyi terk etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Dışişleri Bakanlığı uyarısını dikkate almamanız halinde seyahat sigortanız geçersiz kılınabilir. Seyahat tavsiye edilmeyen noktalarda konsolosluk hizmetleri de kısıtlıdır." denildi.

Bu gece itibarıyla Rusya'nın güneyindeki Rostov bölgesinde de Wagner grubunun çeşitli noktaları işgal ettiği ifade edilen açıklamada, askeri hareketlilik konusunda uyarı yapıldı.

Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

"Durum tahmin edilemez olmayı sürdürmekte ve herhangi bir uyarı olmaksızın gerginliğin artma ihtimali bulunmaktadır. Bu dönemde Moskova, St Petersburg ve Rusya'nın farklı yerlerinde siyasi gösteriler yapılabilir. Bu durumlarda yerel medyadaki açıklamaları takip edip kalabalık toplantılardan ve mitinglerden kaçınmanız tavsiye edilir."

Rusya'dan İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerine uçuş yapılmadığı bilgisi de açıklama yer aldı.