İsrail Güçleri 1 Filistinliyi Daha Katletti

İsrail Güçleri 1 Filistinliyi Daha Katletti
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Yusuf Makamı yakınında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir Filistinli genç yaşamını yitirdi.

Nablus'taki Yusuf Makamı'na baskın yapan yerleşimci Yahudi grubunun güvenliği için konuşlanan İsrail güçleri ile baskına engel olmak isteyen Filistinliler arasında olaylar çıktı.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail kurşunuyla yaşamını yitiren Bedir Sami Ribhi el-Mısri (19) dışında ikisi ağır olmak üzere yaralanan 3 kişinin Rafidiya Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Öte yandan, Nablus'ta bulunan Kızılay acil yardım merkezi müdürü Ahmed Cibril, olayları bastırmak için yoğun göz yaşartıcı gaz kullanılması sebebiyle 30 kişinin nefes yollarında büyük hasar yaşandığını ifade etti.

İsrail Güçleri Geçiş İzni Vermiyor

Cibril, kullanılan gaz bombalarından etkilenen 12 günlük bir bebeğin tedavisi için harekete geçen acil servis ekibine İsrail güçlerinin geçiş izni vermediğini aktardı.

Yahudi yerleşimciler, dini ritüeller gerçekleştirmek için İsrail ordusunun korumasında sık sık "Yusuf Makamı" olarak bilinen bölgeye baskınlar yapılıyor.

Yahudiler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde yer alan "Yusuf Makamı"nda Hazreti Yusuf'un kabrinin bulunduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog, söz konusu kabrin birkaç asırlık geçmişi bulunduğunu ve Yusuf ed-Duveykat isimli Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.